Nieuws/Vrij

Recept van de dag: mosselen met sherry

1 / 2

Of ik naar Zeeland wilde komen om er in een onderzeeboot naar mosselen te kijken. Ik heb veel vreemde vragen gehad, maar deze spant de kroon. Ik in een onderzeeboot? Never, nooit! Ik krijg het onder mijn bed al benauwd, als ik daar al moet zijn wat maar hoogst zelden het geval is en het is iets dat ik me dan ook slechts vaag maar met afkeer kan herinneren. Of ik dan wat op een zandbank in Zeeland wilde koken omdat het mosselseizoen is begonnen. Tuurlijk, voor zoiets lekkers als mosselen doe ik alles.

1 / 2

Nodig:

• 1 kilo mosselen

• 2-3 eetlepels olijfolie

• 1 ui, fijngesneden

• 2 knoflooktenen, fijngesneden

• 4 plakken ontbijtspek, heel fijngesneden

• 120 ml Fino sherry

• zwarte peper

• peterselie, fijngesneden of zeekraal

Bereiding:

Verhit in een wok de olijfolie en bak op een zacht vuur het gerookte spek. Voeg de sjalot toe tot die doorzichtig is. Nu nog de knoflook en zodra de knoflook geurt, giet je de sherry erbij. Laat aan de kook komen en voeg hieraan de mosselen toe.

Leg een deksel op de wok, af en toe omscheppen en deksel erop tot ze open zijn. Schep de mosselen in een schaal. Giet wat room of crème fraîche bij het bakvocht. Flink veel zwarte peper en misschien wat zeekraal. Heel even inkoken en giet over de mosselen. Haal mossel met lege mosselschelp uit de mossel. Even door het sausje halen, genot! Onderzeeboot? Gekken!

Bekijk meer van