Nieuws/Vrij

Deze steak smaakt naar iets heel anders

Het lijkt een steak, maar smaakt HEEL anders. En nee, het is niet de zoveelste vega-burger.

Het lijkt een steak, maar smaakt HEEL anders. En nee, het is niet de zoveelste vega-burger.

Ducks Eatery

New York - De chef-kok van Ducks Eatery in New York heeft een steak ontwikkeld die naar iets heel anders smaakt.

Het lijkt een steak, maar smaakt HEEL anders. En nee, het is niet de zoveelste vega-burger.

Het lijkt een steak, maar smaakt HEEL anders. En nee, het is niet de zoveelste vega-burger.

Ducks Eatery

Will Horowitz houdt er wel van om zijn klanten op het verkeerde been te zetten.

Speciaal voor de vegetarische gasten heeft hij een watermeloen zodanig bereid dat de vrucht er uit ziet als een sappige biefstuk.

En hoe deed hij dat? Will verwijderde eerst de schil. Daarna liet hij de vrucht vier dagen marineren met kruiden, zout en as dat speciaal gemaakt wordt om ermee te koken. Daarna werd de meloen acht uur lang gerookt en na gegaard.

Maar het leukste is natuurlijk de reactie van een voorproever: „Je wordt echt om de tuin geleid, omdat je een sappig stuk vlees denkt te eten. Lekker zout en gerookt. Maar dan proef je, en krijg je plots die zoete toets van de watermeloen.”