2382179
Vrij

In mijn garage

Generaal buiten dienst

Popke van der Hoek: „Groen is mijn favoriete kleur voor deze auto.”

Popke van der Hoek: „Groen is mijn favoriete kleur voor deze auto.”

Merkvast is Popke van der Hoek zeker niet. Hij heeft veel verschillende auto’s, waaronder deze Dodge Charger. Eén ding hebben ze gemeen: de colafles-vorm.

Popke van der Hoek: „Groen is mijn favoriete kleur voor deze auto.”

Popke van der Hoek: „Groen is mijn favoriete kleur voor deze auto.”

„De buren hadden vroeger een witte Opel Manta A, dat vond ik een geweldige auto. Sinds mijn negentiende heb ik nooit meer zonder gezeten. Soms had ik er acht of negen tegelijk. Als er eens iets anders tussendoor kwam, had dat natuurlijk wel een vergelijkbare lijn. Een Ford Mustang, een Toyota Celica, een Pontiac Firebird. En deze Dodge Charger. Ik vind zulke auto’s gewoon mooi, ik heb niets met een sedan of een stationwagen.

Het was nooit mijn bedoeling een Dodge Charger in Dukes of Hazzard-look aan te schaffen, maar op een zaterdagmiddag in 2011 kocht ik toch zo’n knaloranje exemplaar, inclusief bullbar, nummers op de deur en Confederate flag op het dak. Ik ben er veel mee op pad geweest naar meetings in het hele land. Maar vorig jaar was ik het een beetje zat. Geloof me, je kunt ook te veel aandacht krijgen met een auto. Op een show moest ik aan het einde van de dag altijd de hele zijkant poetsen omdat iedereen er tegenaan had staan leunen voor een foto.

"Je kunt ook te veel aandacht krijgen met auto"

Toen een spuiter in de buurt tijd had, heb ik hem een paar maanden geleden groen laten maken. Geen originele Dodge-kleur, het is een lak van Opel, maar mijn favoriet voor dit model auto. Ik heb ook een Manta en een Toyota Celica in deze kleur.

Er zitten nieuwe bumpers, deurklinken en spiegels op. Ook zijn de hoekjes van de carrosserie bij de bumpers iets mooier afgewerkt. De American Racing Vector-velgen die onder de Dukes-auto zaten, zijn vervangen door deze iets fijnere vijftienspaaks wielen. Ook zijn er Recaro-voorstoelen in gekomen. In dezelfde stof heb ik een middenconsole gemaakt.

Hij is dus niet meer origineel, maar dat is nooit mijn bedoeling geweest. Ik heb er veel plezier van. Weet je wat me opvalt? Dat het vooral het model is waarop mensen reageren. In het Dukes-oranje kreeg ik veel reacties, maar nu nog steeds.”

De eigenaar

Popke van der Hoek (52), auto-retailer

Auto

Dodge Charger 318

special R/T, 1968

Gemaakt

1968 tot 1970 (serie II)

Geschatte waarde

€ 45.000

Verbruik

1 op 6

Motor

V8, 5211 cm3

Toekomstplannen

„Deze auto is klaar, nu ga ik aan de slag met de Toyota Celica.”