Nieuws/Vrij

Oproep: wat is jouw lekkerste recept?

Hollandse Hoogte / EyeEm Mobile GmbH

Kom maar met jullie eigen recepten. Mevrouw Wilbrink is echt heel erg streng, vakantie is vakantie en geen receptjes schrijven bij het ontbijt. Mocht ik nou heel lekkere dingen tegenkomen, dan vertel ik dat wel hoor. De inspiratie voor julie eigen recepten zou VERS kunnen zijn. De mooiste en lekkerste komen hier te staan! f.wilbrink@telegraaf.nl

Hollandse Hoogte / EyeEm Mobile GmbH

En dan deze van vroeger, altijd nog lekker. Lekkerder misschien. Een recept voor speksaus met sla en aardappels.

Nodig voor 4 personen:

• 1 kilo jonge kleine aardappels, geschild en gekookt

• 1 grote verse krop sla

• 1 kleine ui, gesnipperd

• 200 gr ontbijtspek, gerookt in snippers

• 1 eetl boter

• 1 eetl bloem

• 250 ml heet water

• 1 eetl azijn

• 1 bosje peterselie

• peper

Bereiding:

Je hebt de aardappels natuurlijk al gekookt. Dan kan je aan de saus werken. Snipper het spek. In kleine stukjes snijden en in de boter goed uitbraden. Doe er de bloem bij en vrijwel direct daarna het warme water. Breng aan de kook, laat minstens drie minuten doorkoken. Dan de azijn erbij. Neem een lekkere, sherry-azijn bijvoorbeeld. Nu op smaak brengen met verse peper en je doet de fijngeknipte peterselie erdoor.

En dan, dan leg je de sla en de aardappels op een prachtige schaal en giet je die heerlijke saus er overheen. Misschien even husselen.

En je geeft iedereen aan tafel een vork. Komt heel erg goed!