Nieuws/Vrij

Recept van de dag

Zalmmoten van Irma

Irma Grootes-Goes is de eerste inzender en ze schrijft: “Haha. ik zat er al op te wachten wanneer u zou gaan spelevaren. Tijd voor de lezers en hobbykoks om recepten in te zenden. En dan maar hopen dat je recept van de dag wordt.”

En dan stuurt ze dit recept met een leuke bereiding van zalm. Vooral de room die er over wordt gedaan is opvallend.

„Snijd de bosuitjes in dunne ringen. Hak de basilicum fijn. Klop de slagroom met mosterd bijna stijf. Spatel het bosuitje en de basilicum erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe. Wrijf de zalmmoten in met olijfolie en leg ze op de grillplaat. Schuif de grillplaat ca. 10 cm. onder het hete grill-element en rooster de zalmmoten in ca.3 minuten bruin. Keer de moten en rooster de andere kant in ca. 2 minuten bruin. Strijk de room over de moten uit en schuif ze opnieuw onder het hete grill-element laat de room ca. 1 minuut iets kleuren. Lekker smullen maar, met stokbrood en sla. Of maak er een feestje van met gepofte aardappel en bleekselderij.”

Heerlijk recept, denk ik zo, Irma. Bedankt!!! Heb jij ook een mooie recept: f.wilbrink@telegraaf.nl Het thema is VERS.

Nodig voor twee personen:

• 2 mooie dikke zalmmoten

• 1 bosuitje, fijngesneden

• 15 g basilicum, gesneden

• 125 ml slagroom

• 1 eetlepel grove mosterd

• zout, versgemalen zwarte peper

• 2 eetlepels olijfolie

Bekijk meer van