Vrij/Reizen
2400076
Reizen

Hotel van de week: Hotel Indigo, Cardiff

(Pop)sterrenservice!

Een goed bed, een fijne douche, een perfecte service. VRIJ kroont elke week een hotel tot hotel van de week. Dit keer: Hotel Indigo in Cardiff.

Shwmae! Croso i Caerdydd! Hoi! Welkom in Cardiff! Deze boodschap in Welsh is met lippenstift op de spiegel achtergelaten. Rock style. Ernaast prijkt een aantal affiches met muzikale iconen uit Wales zoals Tom Jones, Shirley Bassey en Duffy. Het thema van mijn kamer is muziek!

Achter de incheckbalie acht originele mijnwerkershelmen, op creatieve wijze tot lampen getransformeerd, een verwijzing naar de steenkolenmijnen die Cardiff in de 19e eeuw op de wereldkaart zetten. Hotel Indigo ligt aan Queen Street in hartje centrum, in een van de vele deftige winkelgalerijen. Nauwelijks een jaar open en dat zie je overal aan af. Het oogt fris en hip, kleurrijk en warm. De kamers hebben drie verschillende thema’s: gemaakt in Wales (met wollen ambachtelijke meubels en accessoires) industrieel Welsh en muziek.

Mijn ’muziekkamer’ beschikt over geestige accessoires. Wat dacht je van een lamp gemaakt van drumstokken, een kapstok met microfoonschuimpjes, kasten met flightcase-randen, bedlampen gemaakt van antieke grammofoonluidsprekers en een badkamerspiegel met typische ’kleedkamerpeertjes’? Mij zint het wel.

Menig verwende popster zou in mijn bed als een roos in slaap vallen, er zijn legio usb-ingangen en stopcontacten voor mijn apparatuur, waarvan twee bovendien geschikt zijn voor Europese aansluitingen. Strijkplank en -ijzer, badjas, kluisje... In de badkamer kan ik kijken naar de muziek/televisie op de flatscreen-tv en de regendouche voelt als een waterval in de tropen.

Het ontbijt op de zesde verdieping – eggs benedict met zalm en avocado – laat ik me goed smaken, terwijl ik een heerlijke Britse tabloid doorblader die (tegen 50 pence) is bezorgd. Na een dag sightseeing (alle highlights liggen op loopafstand) verblijdt men me met een blaadje bonbons. Aan die (pop)sterrenservice kan ik best wennen.

In ’t kort

Interieur

Hip boetiekhotel. Kamers in drie stijlen, warm en kleurrijk.

Ligging

Iin het centrum, op loopafstand van Cardiff Castle en het rugbystadion.

Service

Uitstekend, doch niet te formeel.

Praktisch

Je ziet het hotel in Queen Street makkelijk over het hoofd. Het is gevestigd in de Dominions Arcade.

Vanaf 72 euro per nacht.

ihg.com