Nieuws/Vrij

Recept van de dag

Gefrituurde asperges

„Beste Felix, omdat je zo’n leuke, aardige, strenge vrouw hebt en we je natuurlijk ook een beetje vakantie gunnen een klein recept van een dorpsgenoot.”

„Afgelopen woensdag ging ik weer eens naar de markt in Wijk bij Duurstede met een lege boodschappentas, op naar de groenteboer. Naast het verse zoete zomer fruit, lagen mooie slanke groene asperges. Bosjes van zo’n 20 stuks. En die heb ik natuurlijk gekocht en in de avond klaargemaakt.

Ei loskloppen. Laagje bloem op een bord strooien. Asperges door ei halen, beetje uitlaten lekken en dan door de bloem rollen. Asperges afkloppen en dan in een grote koekenpan bakken in lekkere olijfolie. In een mum van tijd zijn ze gaar en heerlijk knapperig.

Uitgebakken spekjes erover, eventueel gekookt eitje erbij met kleine gestoomde krieltjes en je hebt een heerlijke zomerse verse maaltijd. Eenvoudig, maar vers, eet smakelijk! Groet, Agnes Zegger van Klaveren, Cothen.”

Ken ik Agnes? Even nagevraagd. Ze zegt van wel. Van de carnaval!

Nou, ja, zo leer je leuke mensen kennen.

Lieve lezers uit de rest van het land, kom op, het thema is VERS, hier is een plekje leeg. Stuur me je mooiste lekkerste recept. f.wilbrink@telegraaf.nl

Nodig voor vier personen:

•20 groene asperges

•2 eieren

•8 eetl bloem

•olijfolie

•uitgebakken spekjes

•gestoomde krieltjes

•4 gekookte eitjes

Bekijk meer van