2406300
Reizen

La Palma per e-bike

La Palma staat bekend als hét groene Canarische Eiland. Uitermate geschikt voor o.a. fietsliefhebbers. Er lijkt geen stukje vlak te zijn op dit eiland, maar met de trapondersteuning van een e-bike is het eiland zeker goed te doen. Zie hier 3 tips voor La Palma per e-bike:

Drie tips voor La Palma per e-bike :

1) Vulkanen- en wijngaardenroute

Vanuit de hoogte van Fuencaliente valt je blik zo in de krater van de vulkaan San Antonio. Tussen het grillige, zwarte gesteente fiets je langs de vulkaan naar de bruisende oceaan. Onderweg kom je langs de krater van de Teneguía, die in 1971 nog vuur en lava uitspoot en het landschap bedekte met een massa van 40 miljoen m2 magma. De wijnboeren zijn blij met de vulkanische bodem. De gestolde lavakorrels geven hun traditioneel bereide wijnen een robuust karakter. Achter de wijngaarden weerkaatsen witte vlakken in het zonlicht. Dit is echter geen sneeuw! Het blijkt het zuidelijkste puntje van het eiland waar vanuit het oceaanwater zout wordt gewonnen. Een slingerweg brengt je weer boven naar Fuencaliente.

2) Tabaksroute

Tegen de flanken van het reliëf aan de oostkant van het eiland floreerde de tabaksindustrie. Vanaf de luchthaven klim - of beter gezegd zoef - je omhoog. Sigaren maken was van oudsher een huisnijverheid. Het tabaksmuseum van San Pedro laat het allemaal zien. Ondertussen geniet je van het uitzicht over de oceaan en kijk je uit op de eilanden La Gomera en Tenerife. Het mini-hoofdstadje Santa Cruz de la Palma ligt aan je voeten, maar bezoek voor de afdaling eerst de heiligdommen Mirador de la Concepción en het knusse kerkje in de bedevaartsplaats Santuario de Nuestra Señora de las Nieves. Volgens de eilandbewoners heeft de Heilige Maagd van de Sneeuw de vulkaanuitbarstingen gedoofd.

3) Bananenroute

De westkust van La Palma is bedekt met bananenplantages. Vanuit het tweede stadje van het eiland, Los Llanos de Aridane, fiets je door een zee van bananenplanten geflankeerd door kraters naar het charmante plaatsje Tazacorta met koloniale architectuur. Daar daal je af naar het haventje dat ontsnapt lijkt uit een sprookjesboek. Door de lava is het strand zwart. Op Paseo Maritimo langs het strand kost het enige moeite een keuze te maken uit de rij van visrestaurants. Geniet er van een rijkelijke portie gambas al ajillo!

E-bikes zijn te huur bij Isla Verde in Los Canajos (bij de luchthaven) www.autosislaverde.es

La Palma kent geen BTW, maar een regionale belasting met aanzienlijk lagere tarieven. Dit maakt het eten en drinken extra goedkoop. Transavia vliegt op dinsdag en op vrijdag naar La Palma. De vliegtijd is 4 uur.

Meer info:Verkeersbureau La Palma of www.visitlapalma.es