Nieuws/Vrij

Recept van de dag

Salade met spinazie

Afgelopen dinsdag lag ik rustig te slapen in mijn vakantieoord. Wel wat warm, maar toch uitermate vredig, tot ik werd gewekt door honderden kokende Nederlanders die allemaal wilden weten hoeveel olie in het recept voor bewaartomaten moest. Het ging om afsluitolie, olie die bovenop komt te liggen. Dat is niet meer dan een deciliter, een mooi dun laagje. Ik draai me weer om!

De andere helft stuurde me gelukkig nieuwe recepten om deze weken door te komen en daarvan haalt Elisabeth van lekkerereceptenvoor2.nl als vaste gast natuurlijk deze ereplaats.

“Maak de dressing door mosterd met de azijn te mengen. Voeg dan druppelsgewijs de olie toe. Haal de spinazie door de dressing. Leg dan op de borden. Was de radijsjes. Haal het blad er af. Meng de spinazie met het radijsblad. Verdeel het basilicumblad over de borden en meng door de spinazie. Snijd de tomaten in plakken en verdeel over de twee borden. Leg op ieder bord een bol mozzarella. Rooster het amandelschaafsel en verdeel over de salade. Nog wat alfalfa, paar druppels olijfolie. Peper naar smaak erover. “ Als altijd, dank Elisabeth.

Nodig voor twee personen, dus:

• 500 gram baby-spinazie

• 1 eetlepel azijn

• 1 theelepel mosterd

• 3 eetlepels olijfolie

• 1 bos radijs

• 15 gram basilicumblaadjes

• 50 gram cherry-tomaten

• 2 bollen buffel-mozzarella

• 4 eetlepels

amandelschaafsel

• wat plukken alfalfa

• paar druppels extra vierge olijfolie extra

• vers gemalen peper