Nieuws/Vrij

Recept van de dag

Gesmoorde bleekselderij

Ook Ineke de Vries komt me te hulp. Een heerlijk vers recept. „Ga jij maar rustig ontbijten”, zegt ze erbij. En dan heeft ze het over mijn oproep omdat ik met vakantie ben en mevrouw Wilbrink heel streng is als ik weer stiekem ’s morgens dagreceptjes zit te tikken.

Ik heb hier trouwens alweer van de heerlijke Duitse gerechten gegeten waar ik natuurlijk als ik terug ben over zal vertellen. Rote Grütze bijvoorbeeld. Maar vandaag eerst Ineke de Vries met haar selderij.

„Maak de selderijstelen schoon en trek de harde draden eraf. Bewaar de bladeren. Smelt de boter en fruit de stukjes paprika en ui onder zo nu en omscheppen zacht. Voeg sambal toe en de in stukjes gesneden bleekselderijstelen en verwarm de massa op een laag vuur, onder af en toe roeren, ongeveer een uur. Voeg de laatste 8 minuten de stukjes tomaat toe.

Het is een héérlijk pittige massa en kan met vele vleessoorten of kipstukjes gegeten worden.” Dank je wel Ineke! Heb jij nog een recept? Ik ben nog een week weg. Het thema blijft VERS. Iets leuks gegeten op je vakantieadres? Stuur het me gauw, je maakt kans op een plekje in deze eregalerij.

Nodig voor vier personen:

•2 struiken bleekselderij

•50 gr. boter

•1 gesnipperde ui

•1 gesnipperde groene paprika

•½ theelepel sambal oelek

•2 in partjes gesneden vleestomaten

Bekijk meer van