Vrij/Varen
2415786
Varen

Boottest Saga 325

Degelijke Noorse boot ondergaat test

Langs de Noorse fjorden kan het flink spoken en moet je op je boot kunnen vertrouwen. De degelijk gebouwde Saga 325 is een treffend voorbeeld van de betrouwbaarheid. Ook in de Lage Landen is deze B-gecertificeerde Noorse een fijne metgezel.

De Noorse werf timmert al ruim vijftig jaar aan de weg en met name de traditionele spitsgatmodellen waren bijzonder populair in ons land. Een kleine tien jaar geleden gooide de werf het roer echter om en startte met een moderne serie motorjachten, in lengtes van tien tot ruim twaalf meter.

De Saga 325 is een semi-planerende boot met een duidelijk herkenbare Scandinavische signatuur: een salondak met veilige handrails, een reflectieverminderende ’pet’ aan de voorzijde, een relatief hoge zeereling en een kuip die in vergelijking met Franse boten wat kleiner is ten faveure van de salon.

 Bekijk ook: 

 Ruimtewonder 

Geen nadeel

Toch is dit beslist geen nadeel, want met geopende schuifdeur vormt de kuip één geheel met de binnenruimte. Bovendien kan de bank aan de spiegel in ’vismodus’ worden weggenomen.

Een stevig uitgevoerd deurtje sluit het zwemplatform af en er is veel bergruimte beschikbaar. De salon heeft een licht verhoogde L-bank aan bakboord voor ongehinderd zicht naar buiten en twee fors uitgevoerde schuifdaken geven desgewenst het gevoel van open varen.

Benedendeks verhult de Saga 325 een natte cel met douchegelegenheid, een ronduit gezellige eigenaarshut in het voorschip en een ruime gastenhut met zitje en veel kastruimte. De afwerking is zoals je van een Noorse werf mag verwachten: uitstekend. Met de (optionele) en goed geïsoleerde Volvo D4-260 van 253 pk levert de Saga puike prestaties, maar dit geldt ook voor de standaard 218pk dieselmotor. Deze Saga leent zich voor langere tochten, al dan niet met kinderen aan boord. Ruwer water deert dit schip absoluut niet.

Constructie ✭✭✭✭

Comfort & Ruimte ✭✭✭✭

Afwerking ✭✭✭✭

Ergonomie ✭✭✭✭

Vaareigenschappen ✭✭✭✭

Prijs/Kwaliteit ✭✭✭

Lengte

9,78 m.

Breedte

3,25 m.

Diepgang

1,05 m.

Motorisering

1 x 253pk diesel

Prijs

va € 211.935

Meer info

sagaboats.no/melioryachts.com