Nieuws/Vrij

Recept van de dag: kokos-spinaziesoep

1 / 2

Hollandse Hoogte / EyeEm Mobile GmbH

Selma Brouwers is ook al zo’n trouwe inzendster. Dit keer met een heerlijk soepje. Nog niet opgeven hoor, lieve lezers. Mevrouw Wilbrink heeft nog een fikse wandeling geboekt. Na een week lang zingen, is het nu tijd voor een week lang de bergen in. Hoogtestage, zeg maar. Na twee weken vakantie ben ik altijd aan een maand niksdoen toe. Nee, hoor, geweldig juist. Dus houd vol, stuur me nog jullie gerechten. Nog iets leuks tijdens de vakantie gegeten? Stuur je recept naar f.wilbrink@telegraaf.nl

1 / 2

Hollandse Hoogte / EyeEm Mobile GmbH

Nodig voor 4 personen:

•1 middelgrote ui

•stukje komkommer

•12 deel blokjes spinazie

•100 ml kokosmelk

•scheutje wokolie

•stengel sereh

•stukje gember

•teentje knoflook

•1 tl sambal badjak

•1 liter kippenbouillon

•enkele sprietjes bieslook

•stengel lente-ui

Bereiding:

“Laat de spinazie ontdooien. Snijd de sereh, gember en knoflook in grove stukken en bak dit samen met de sambal aan in wat wokolie. Voeg daar de kippenbouillon aan toe en laat dit een uurtje trekken. Knip intussen de bieslook en hak de ui en de lente-ui fijn. Verwijder de schil van de komkommer en snijd deze in hele kleine blokjes. Zeef de bouillon. Fruit de ui en voeg hier weer de bouillon aan toe. Laat dit 10 minuten koken.Voeg de komkommer toe en laat deze 5 minuten koken. Voeg spinazie en kokosmelk toe en breng weer aan de kook. Voeg lente-ui toe en laat nog 2 minuten meekoken. Voeg als laatste de bieslook toe en serveer.”

Dank Selma!

Bekijk meer van