Nieuws/Vrij

Recept van de dag: snelle zalmwraps

1 / 2

Noord-Hessen is héél anders dan Zuid-Hessen, hebben we al geleerd. En we moeten Ahle Wurst proeven: „Nergens is de worst zo lekker als hier. En boven op die weg daar, daar zal je oerkrachten voelen. Als je een beetje gevoelig bent, dan.” Die oerkracht was kennelijk een beetje te veel voor me, des avonds opeens voet in de kramp, dagje pauze. Ook niet erg. Dan kan ik jullie recepten weer lezen.

1 / 2

„Ik heb een heerlijk recept, gisteren gemaakt”, schrijft Lieve van den Berg, die ik van Facebook ken. Nu zie ik een e-mailadres. Godelieve. Wat een prachtnaam toch. Zalmwraps heeft Lieve gemaakt. En zoals altijd, eenvoudig is goed. Zalm is lekker, maar vraag bij de viswinkel natuurlijk ook even of er toevallig wat anders is. Een mooie verse witvis?

Nodig voor 2 personen:

• 1 grote gesnipperde ui

• 1 rode puntpaprika in reepjes

• 1 uitgeperste teen knoflook

• peterselie (gedroogd) naar smaak.

• peper en zout

• 1 flinke moot zalm zonder vel

• roomboter om te bakken

• 2 wrap tortilla’s

Bereiding:

Nu Lieve: „Bak ui en paprika in de roomboter. Doe er de knoflook bij. Snijd de zalmmoot in blokjes en voeg toe. Tien minuten laten smoren. Regelmatig voorzichtig omscheppen. Leg de wraptortilla op een bord, schep de helft van het zalmmengsel erop en rol op. Doe hetzelfde met de tweede wrap. Geef er een lekkere salade bij van bladsla, komkommer en tomaat. Het recept is gemakkelijk uit te breiden voor meer personen. Is dit iets voor je rubriek? Hartelijk groet en nog een fijne vakantie.”

Dank, Lieve. Wij wandelen hopelijk weer verder!

Bekijk meer van