Nieuws/Vrij

Recept van de dag: hete mosselen

Hollandse Hoogte / EyeEm Mobile GmbH

Daar rollen de kanonnen binnen. De vaste gasten van deze rubriek staan opgesteld. De volgorde bedenk ik pas wandelend in de prachtige bossen hier. Wat moet je eigenlijk in Frankrijk met Duitsland zo dichtbij? Maar goed, dit recept komt van Hélène Rademakers. Jaren en jaren studeren in de kookschool. ”Beste Felix, ik wilde al eerder een recept sturen, maar zat een beetje met het thema Vers. Maar ik ben eruit, mosseltijd! En we hebben verse pepers en lente-uitjes in de tuin, dus daar iets mee gedaan.

Hollandse Hoogte / EyeEm Mobile GmbH

Wat hebben we nodig?

• 2 kg mosselen

• stengel citroengras

• grote rode puntpaprika

• 2 kleine hete pepertjes

• koffielepel madrascurry

• 2 uien

• lenteuitjes

• wat djintan, ketoembar, laos

• kokosroom

• koriander

• enkele teentjes knoflook

• olie of boter

Bereiding:

Snij alle groenten fijn en bak de in de lengte in doorgesneden stengel citroengras aan in de boter of olie. Voeg de ui, de puntpaprika en de knoflook toe en laat even smoren. Voeg dan de gedroogde kruiden toe en laat nog even sudderen en dan gaan de mosselen en de kokosroom erbij.

Even wat door elkaar husselen en dan als de mosselen open zijn ze bestrooien met het groen van de lente-ui en de koriander. Nog even doorscheppen en het vocht in de pan met brood is zalig.”

Klinkt heerlijk, nooit eerder mosselen met ketoembar en laos gemaakt. Nu ben ik echt heel benieuwd!

Bekijk meer van