Nieuws/Vrij
2435911
Vrij

Zes dagen Moskou en Sint-Petersburg €1175,- p.p.

Lezersaanbieding: ga mee op Russische tijdreis met Pieter Waterdrinker

Ga mee op reis door het boeiende Rusland! Tijdens diverse lezingen neemt Pieter Waterdrinker u mee in de Russische tijdmachine. Onze correspondent/romanschrijver heeft er de afgelopen twintig jaar alle grote gebeurtenissen voor De Telegraaf verslagen. Zijn diepe liefde voor Rusland deelt hij graag met onze lezers tijdens deze bijzondere stedenreis.

Dag 1 Amsterdam-Moskou

Na aankomst een verkenning van Moskou. De moderne flats en oude stadsvilla’s, lanen en boulevards, Moscow City en de middeleeuwse burcht van de tsaren: in deze stad aan afwisseling geen gebrek. Na het inchecken de inleidende lezing van Pieter Waterdrinker.

Dag 2 Moskou

Vanochtend bezoek aan de zetel van de tsaren – de middeleeuwse vesting het Kremlin, met de ooit belangrijkste kathedralen des lands. De middag is ter eigen invulling of u brengt een facultatief bezoek aan de 500-jarige kloosterstad Sergiëv Posad.

Dag 3 Moskou-Sint-Petersburg

’s Ochtends een excursie in de Moskouse ondergrondse. Een van de mooiste ter wereld, met kristal, marmer en mozaïek gedecoreerde stations. ’s Middags per sneltrein naar Sint-Petersburg. Na aankomst een stadsverkenning, onderweg naar het hotel. ’s Avonds lezing door Pieter Waterdrinker.

Dag 4 Sint-Petersburg

’s Ochtends oriëntatie in Sint-Petersburg, stad van paleizen, musea en bruggen. Route langs de oude haven, de Petrus & Paulusvesting en Nevsky Prospekt. Middag ter eigen invulling of voor facultatief uitstapje naar de zomerresidentie van Paul I paleis Pavlovsk. ’s Avonds heeft u de optie voor een opera- of balletvoorstelling.

Dag 5 Sint-Petersburg

’s Ochtends per metro naar het Winterpaleis, de tsarenresidentie die wereldmuseum de Hermitage herbergt. De rondleiding gaat langs gala- en audiëntiezalen, hoogtepunten van de collectie schilderkunst, waaronder een aantal Rembrandts. Middag ter eigen besteding. ’s Avonds facultatief naar een concert.

Dag 6 Sint-Petersburg-Amsterdam

De laatste ochtend in Sint-Petersburg bezoekt u het Russisch Museum met een collectie van de Russische iconen en de Russische avant-garde. Na de afsluitende lezing van Pieter Waterdrinker vliegt u naar Amsterdam.

Inclusief

• KLM-vlucht Amsterdam-Moskou en St. Petersburg-Amsterdam

Vervoer volgens programma per bus met airco en metro

Moskou- St.Petersburg per dagtrein

• Verblijf in ***/**** hotels o.b.v. logies/ontbijt en twee diners

Nederlandssprekende reisleiding

Boek van Pieter Waterdrinker (per reservering)

Exclusief

Lunch & diner

Persoonlijke uitgaven

Facultatieve onderdelen

• Reis- en annuleringsverzekering

Visum

Eenpersoonstoeslag €145

Reserveren

tel. 020-4204482 of telegraaf@marcopoloreizen.nl