Nieuws/Vrij

Recept van de dag: salade van Maggie

Public Domain Pictures

Mevrouw Wilbrink en ik hebben een oorkonde. 80 km gelopen op de Habichwaldsteig. En we zijn er nog. Haha, nu moeten we echt uitrusten. Vandaar dit fraaie recept van Maggie Mek Meijer. Altijd top! “Hoi Felix, ik zit weer in een lijn-fase dus experimenteer met salades. Deze salade ontsproot vandaag spontaan aan mijn kookbrein, heb ervan genoten en kan niet wachten om morgen op de weegschaal te gaan staan. Maar voor de gelukkigen onder ons die niet aan hun lijn hoeven te denken: lekker biefstukje erbij, gebakken aardappeltjes. Lekker!”

Public Domain Pictures

Nodig voor vier personen:

•1 krop Romana sla

•1/3 komkommer

•3 flinke tros tomaten

•4 stengels bleekselderij

•twee flinke lente uitjes

•eetlepel zilveruitjes

•eetlepel kappertjes

•4 eieren

•10 reepjes gerookt ontbijtspek, dungesneden.

Voor de dressing:

•4 dl olijfolie

•2 dl witte wijnazijn (balsamico mag ook)

•1 grote dessert lepel mosterd

•2 dessertlepels vloeibare honing

•1 theelepel peper

•1 theelepel zout

•4 flinke tenen knoflook, fijngesneden

•1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden

•evt. wat verse basilicum en peterselie

Bereiding:

De ontbijtspekreepjes op laag vuur zachtjes uitbakken tot ze krokant zijn, wegzetten. Eieren 7 minuten koken, wegzetten.

Tomaten, bleekselderij, lente uitjes en komkommer in kleine stukjes snijden, met peper en zout in kom doen. Fijngesneden sla, zilveruitjes en kappertjes toevoegen. Hardgekookte eieren in plakjes snijden, peper en zout erover en door de salade husselen. Vlak voor het opdienen dressing in jampot goed schudden, paar eetlepels over de salade gieten en de verkruimelde spekreepjes toevoegen.”

Dank!

Bekijk meer van