Nieuws/Vrij

Recept van de dag: maaltijdsalade met tonijn

Hollandse Hoogte / EyeEm Mobile GmbH

Ineke de Vries probeert mij in het ootje te nemen. Ze denkt dat ik nog half bedolven onder de rugzak met wandelkleding, niet even lees wat mijn favoriete recepteninzenders zo allemaal bedenken. Daarom zet ze ’verser kan haast niet’ onder haar tweede inzending. Tonijn uit blik? Geeft niet Ineke, toen ik het las kreeg ik er trek in. Wel even vrienden: tonijn uit blik koop je van Fish Tales. Dan is het verantwoord, qua natuur dan.

Hollandse Hoogte / EyeEm Mobile GmbH

Nodig voor 4 personen:

• 1 kg. aardappelen

• sap van 1 citroen

• 2 blikjes tonijn in olie

• 2 eetlepels verse dille, fijngesneden

• 2 eetlepels verse bieslook, fijngeknipt

• 1 eetlepel kappertjes, fijngesneden

• 2 sjalotjes, fijngesneden

• 1 dl. kruidenolie

• 1 dl. zure room

• 1 dl. mayonaise

• 1 eetlepel scherpe mosterd

• zout en peper

Bereiding:

“Aardappels koken in 20 minuten in de schil, afgieten, droogstomen en iets laten afkoelen. Daarna schil verwijderen en in blokjes snijden. Citroensap in kom mengen met de uitgelekte tonijn, de kruiden, kappertjes, sjalotjes, olie, zure room, mayonaise en mosterd. Roer dit geheel door de blokjes aardappel en maak af met zout en peper. Op zich al een verrukkelijk gerecht, maar je kunt er nog enkele gekookte eieren en wat veldsla bij serveren.

Wij vonden de salade verrassend lekker! Verser kan toch niet?”

Vers, tonijn uit blik, Ineke! Evengoed, grote dank! Ga ik zelf zeker ook maken.

Bekijk meer van