Nieuws/Vrij

Recept van de dag: kaasfondue van vroeger

Hollandse Hoogte / EyeEm Mobile GmbH

“Hallo Mhr F, altijd genieten van u recepten. En nu u heerlijk op vakantie bent, wil ik u helpen met een heel oud recept. Dit heb ik geleerd op kookles zo’n, schrik niet, 40 jaar geleden. Maar nog steeds een heerlijkheid in de familie. Wilde dit al lang aan u kwijt maar had wat schroom, maar nu gaat het komen, hoor. Het is een kaasfondue: makkelijk voor als je terug van strand of wandeling komt, daar het gemakkelijk van tevoren kan worden gemaakt.”

Hollandse Hoogte / EyeEm Mobile GmbH

Men neme voor twe personen:

•200 gr champignons,

•4 dl water

•50gr bloem

•50 gr roomboter

•100 gram fijngesneden ham

•100 gram Kernhemmer Kaas

•200 gram Jongbelegen Goudse Kaas. deze twee laatste laat ik schaven bij de Kaasboer. Voorheen moest je dat zelf doen maar is verleden tijd, ha, ha.

•2 eetl fijngehakte peterselie

Bereidingswijze:

„Maak de champignons schoon: snijd ze in plakjes en kook deze in het water met zout. Effe de kook erover. Smelt de boter, voeg de bloem toe, en daarna scheutje voor scheutje het champignonnat zodat een mooie gladde saus ontstaat.

De geschaafde kaas erdoor, op laag vuur zodat de kaas goed kan smelten. Kaas goed gesmolten? Dan ham en de champignons toevoegen. Maak de kaasfondue op smaak met peper en zout en dan de fijn gehakte peterselie.

Durft u het aan? Heerlijk hoor, met een stokbroodje. Voor de kinderen een patatje. En maak er altijd een heerlijke Waldorfsalade bij.

Hoop dat u het recept ontvangt. En genieten met een pilsje of een heerlijk glas wijn. Vriendelijke groet van Barbera Heintjes, 77 jaar, en ik geniet altijd van u recepten. Smakelijk.”

Zucht, met dat soort recepten kan ik wel op vakantie blijven. Dank, mevrouw Heintjes. Met een zoen!