Vrij/Uitgaan
2469234
Uitgaan

Sex and the city met krasse knarren

Filmrecensie: ’Book club’ ✭✭✭

— Wat: film, komedie,

— romantiek

— Regie: Bill Holderman

— Met: Jane Fonda, Diane Keaton, Candice Bergen

Candice Bergen (l.) en Diane Keaton in ’Book club’.

Candice Bergen (l.) en Diane Keaton in ’Book club’.

„Ik dacht dat we dit literaire clubje begonnen waren om onze geest te stimuleren?” Nee, Sharon vindt het maar niks als haar maatjes Vivian, Diane en Carol besluiten dat hun nieuwe leesboek van de maand 50 shades of Grey wordt. Al gauw blijkt dat de spraakmakende bestseller van E.L. James de romantiek in het leven van de hartsvriendinnen op leeftijd behoorlijk aanwakkert.

Candice Bergen (l.) en Diane Keaton in ’Book club’.

Candice Bergen (l.) en Diane Keaton in ’Book club’.

Goed beschouwd is Book club simpelweg een geriatrische variant op de succesvolle serie Sex and the city. Door de erotische strapatsen in 50 shades ontdekken de krasse knarren meer over de liefde, seksualiteit en... zichzelf. En dat levert een spervuur aan ondeugende grapjes op, variërend van geestig en ontroerend tot belegen en voorspelbaar. Zo wordt Vivian (Jane Fonda) weer week van een oude vlam en besluit weduwe Diane (Diane Keaton) dat ze toe is aan een nieuwe vent. Intussen meldt Sharon (Candice Bergen) zich op een datingsite voor 65-plussers en slaat Carol (Mary Steenburgen) aan het experimenteren met Viagra.

Dankzij het innemende spel van de vier acteerkanonnen kijkt Book club zeker plezierig weg. Het regiedebuut van Bill Holderman bevestigt tevens dat de senioren-romkom – na films als It’s complicated, Hope springs en And so it goes - nu echt een op zichzelf staand en volwaardig genre begint te worden.

Eric le Duc