Nieuws/Vrij

Recept van de dag

Spinazie met gorgonzola

Pixabay

Geen idee waarom maar ik heb zo’n zin in eieren. En groente. Veel vlees gegeten afgelopen vakantie. Laat dat je overigens niet beletten bij dit gerecht een Duitse biefstuk te bakken. Ja, dat is heel wat anders dan een tartaartje. Met het mes gesneden biefstuk, weer goed aangedrukt. Nee, slager, niet op de grove plaat, met het mes!!!

Pixabay

Maar nu het gerecht: koop zo’n buitenmaats pak spinazie. Laat de ui in de hete boter glijden, teentje knoflook erbij pas als de ui glazig is. De spinazie erbij en stoven. Dus deksel erop en zachtjes laten inklinken. Giet het vocht af, maar bewaar het.

Bekijk ook:

Gevulde tomaten

Smelt weer wat boter, bloem erdoor. Nu melk en het kookvocht, gelijke delen. Kloppen met de garde, laat zachtjes 10 minuten doorkoken. Brokkel de gorgonzola erin. Laat smelten, niet meer te veel roeren. Doe een laagje water in een koekenpan. Beetje zout. Als het water kookt, heel laag zetten, tik de verse eieren in het water. Laat zo staan tot ze stevig zijn. Ovenschaal invetten. Schep de eieren uit het water, in de schaal, spinazie erover, wat zout, peper en een beetje nootmuskaat. Dan de saus over de spinazie gieten. Kwartiertje in een hete oven 200° C. Dat is nog eens lekker eten.

Nodig voor 4 personen:

•1 ½ k spinazie, gewassen

•1 ui, gesnipperd

•1 teen knoflook, door de pers

•2 eetl boter

Voor de saus:

•1 eetl bloem

•2 eetl boter

•4 dl melk en kookvocht samen

•200 gr gorgonzola

En nog

•8 eieren, gepocheerd

Bekijk ook:

Aardappelwafels

Bekijk meer van