Nieuws/Vrij

Recept van de dag: vlammende kip

Hollandse Hoogte / Camera Press Ltd

Hot is heerlijk. Ik oogst momenteel mijn pepers. Spaanse peper, zo van de plant. Heeft de afgelopen maanden op tafel in de tuin gestaan. En er komen rijpe rode pepers af. Afgelopen jaren moest die plant daarvoor toch echt wel naar binnen achter glas en had ik rode pepers pas zo ongeveer eind september.

Hollandse Hoogte / Camera Press Ltd

Nodig voor een feesttafel:

•3 dubbele kipfilets

•1 l kippenbouillon

•1 ui met 2 kruidnagels

•1 rode peper, heel

•1 stengel selderij

•1 wortel

•100 ml sesampasta

•50 ml lichte sojasaus

•3 flinke eetl rijstwijnazijn

•2 eelt sojaolie

•2 eetl pindakaas

•2 eetl lekker hete sambal

•2 theel bruine suiker

•4 hele bosuitjes

•1 theel gemberpoeder

•1 teen knoflook, geperst

•1 romaine-sla

Bereiding:

Doe de kippenborstfilets in de kippenbouillon, met nog een ui ernaast die je hebt bestoken met kruidnagel. Leg er de hele Spaanse peper bij, een stuk selderijstengel en een wortel. Laat aan de kook komen en laat een kwartier trekken tot de filets stevig zijn. Laat afkoelen in de bouillon.

Pluk dan het kippenvlees in repen. De bouillon zeven en voor wat anders bewaren. Meng nu sesampasta met lichte sojasaus, rijstwijnazijn, sesamolie, pindakaas, bruine suiker, sambal, bosui, beetje knoflook en wat gember. Alles in de blender. Dan nog wat romaine-sla even door kokend licht gezouten water halen, uitslaan, grof hakken.

Serveer de stukjes kip op de sla en druppel er de saus over. Heerlijk heet!

En op een dag als deze kan het toch niet heet genoeg zijn? Prachtig met in het glas een Koper, roggebier van VandeStreek.