Nieuws/Vrij

Recept van de dag: salade van Ottolenghi

Hollandse Hoogte / EyeEm Mobile GmbH

Als hij af en toe in functie in ons land is, valt hem een bijna hysterische bewondering van de foodgekkies ten deel. Yotam Ottolenghi. Zijn kookboeken worden in ieder geval gevreten. Of iedereen zijn nogal ingewikkelde gerechten met het Midden-Oosten als inspiratie ook echt ging maken? Nu is er een nieuw boek. Simpel. En nu kan ik eindelijk ook eens van harte zeggen: kopen dat boek! Want het staat vol met mijn type recepten.

Hollandse Hoogte / EyeEm Mobile GmbH

Nodig voor 4 personen:

• 2 rode uien, gepeld in dikke ringen

• 2 eetl olijfolie

• 90 gr boekweitkorrels

• 350 gr dunne sperziebonen

• munt, dragon

• chilivlokken

• groene tabasco

• 100 gr Griekse yoghurt

• 1 teen knoflook, knijper

• 1 eetl olie

• 1 theel citroensap

• ¼ theel gedroogde munt

Bereiding:

Maak een saus van yoghurt, knoflook, olijfolie, citroensap en munt. Rooster de uien met een scheut olie in de oven, 20 minuten. Laat de boekweit acht minuten koken. Dan de sperziebonen erbij en dan samen nog vijf minuten (dan moeten de bonen wel vers zijn). Afgieten. Wat zout erover, flink wat druppels groene tabasco, misschien een beetje chilivlokken.

Meng met uien en de kruiden, overgiet met de saus. Heerlijk met een gebakken vis. In het glas een mooie Nel van Jopen.

Bekijk meer van