Nieuws/Vrij

Recept van de dag: courgette van Nadia en Merijn

Hollandse Hoogte / EyeEm Mobile GmbH

Nadia en Merijn waren hun tijd ver vooruit. Lang voordat er een golf van Arabisch getinte kookboeken over ons kwam, waren zij al bezig. Twee Hollandse meiden waarbij de roots van Nadia Zelouari iets zuidelijker liggen. Arabia was een pracht werk dat in 2009 op het nippertje geen kookboek van het jaar werd. En dat was mijn schuld ook nog want ik had het Albert Heijn basiskookboek 12 maanden lekker eten dat uiteindelijk won, genomineerd.

Hollandse Hoogte / EyeEm Mobile GmbH

Nadia en Merijn, jullie hebben ze vast, eindeloos herhaald in 24 kitchen. Nog geen boek van ze in huis? Koop dan het gloednieuwe Onder de Mediterrane Zon (Nijgh en Van Ditmar), een verzameling van hun lekkerste recepten. GOUD!

Nodig voor 4 personen:

•400 lamsgehakt

•8 kleine courgettes

•½ bos peterselie

•½ bosje dille

•¼ bosje koriander

•1 eetl gedroogde munt

•1 eetl pittige paprikapoeder

•1 eetl kaneel

•½ eetl gemberpoeder

•½ eet laos

•zout en peper

Voor de saus:

•1 tomaat

•3 tenen knoflook, geperst

•4 zoete witte uien, fijngesneden

•3 dl water

Bereiding:

Uit dit boek: kneed lamsgehakt met de fijngesneden kruiden en specerijen. Breng op smaak met zout en peper. Haal de courgettes leeg vanaf de punt. Met een lange lepel gaat dat best. Vul met het gehaktmengel.

Bak tomaat met uien en toebehoren, giet er 3 dl water bij, laat koken tot je een tomatensaus hebt. Leg de courgettes in de saus, deksel op de pan, laat een kwartier op een laag pitje garen. Misschien af en toe een scheutje water erbij.

Heel gaaf boek, van de week meer!

Bekijk meer van