Nieuws/Vrij

Recept van de dag

Kip van Biskaje

Pixabay

„Als er een hogedrukgebied bij de golf van Biskaje ligt, krijgen we hier mooi weer”, zei mijn pleegmoeder altijd. Waar ze die wijsheid vandaan haalde, ik weet het niet, en zal het nooit meer weten. Maar als alles goed is gegaan tour ik nu rond in San Sebastián aan de Golf van Biskaje. Die naam alleen al, Biskaje… Ik mag hier rondlopen en proeven en genieten. En dat allemaal voor jullie. Want waar ook ik ben, het wordt een verhaal. Natuurlijk.

Pixabay

Dit geweldige recept alvast, komt uit deze regio. Bak de stukken kip rondom bruin in olijfolie en leg ze in een ovenschaal. Verdeel de aardappels erover. Roerbak de uien, paprika, knoflook en chorizo 5 minuten in olijfolie. Voeg de witte wijn toe, de tomatenpuree en peper en zout naar smaak en laat dit 2 minuten sudderen. Roer de paprikapoeder en olijven erdoor en giet dit mengsel over de kip. Leg een stuk aluminiumfolie erover, zet de schotel in de oven en bak hem 45 minuten op 200 graden. Haal het folie eraf en bak nog een kwartier. Puur geluk.

Ik ga even kijken wat voor bier ze hier drinken, maar tot nader bericht drink je hier een pure Stout bij. Doe maar weer eens een Jopen.

Nodig voor 6 personen:

• 1 kip in stukken gesneden

• 2 paprika’s, gesneden

• 2 uien, in plakken

• 2 tenen knoflook, gesnipperd

• 12 olijven

• 10 aardappels, schoongemaakt en in stukken

• 1 eetl paprikapoeder

• 200 gr chorizo in blokjes

• 2 glazen witte wijn

• 2 eetl tomatenpuree