Nieuws/Vrij

Recept van de dag: pasta bolognese met venkel en chocolade

Hollandse Hoogte / REX by Shutterstock

Nieuw is het boek De Gezonde Bourgondiër van Jacinta Bokma. Eindelijk een vegetariërs-boek dat lekker eten voorop heeft staan. Dat wil zeggen: ik bladerde erdoor en zag heerlijke plaatjes. Zoals een pasta bolognese met venkel en chocolade. En dan zie ik in de ingrediëntenlijst een bakje vegetarisch gehakt staan. Plotsdrommels, wat een onzin weer. Heerlijk eten verpesten met een eiwitopklopsel vol onduidelijke ingrediënten van ongrijpbare afkomst? Er is een leuk alternatief. Vlees! Of geen vees, ook lekker want het gerecht klopt verder prima.

Hollandse Hoogte / REX by Shutterstock

Nodig voor 4 personen:

•1 pak gekookte spaghetti

•2 uien, fijngehakt

•3 tenen knoflook, gehakt

•2 theel bruine suiker

•1 bakje gemengde champignons

•1 venkelknol, in blokjes

•1 tomaten in blokjes

•1 blikje gepelde tomaten

•½ blokje paddenstoelenbouillon

•15 gr pure chocolade, geschaafd

•6 takjes verse tijm

Bereiding:

Fruit boter, olijfolie, uien, knoflook en suiker. Blokjes venkel erbij, laat lekker stoven. Blokjes verse tomaten erbij, samen met die uit blik. Het halve blokje paddenstoelenbouillon erbij. Bak dan een heel bakje gemende paddenstoelen in een ander pannetje met boter en tijm geurend, voeg toe aan de saus. Serveer over spaghetti. Vlak voor het opdienen besprenkel je alles met geschaafde chocolade.

En erbij? Een bockbier natuurlijk. Heb je al wat geproefd? Laat je me weten welke jij lekker vindt? Mail naar f.wilbrink@telegraaf.nl

Bekijk meer van