2670264
Vrij

Recept van de dag: herfst-asperges

Weet je wat, we gaan iets heel geks maken. Bijvoorbeeld omdat het in oktober 25 graden is. Ik heb altijd potjes asperges in huis. Er zijn vrienden en vriendinnen die er speciaal voor komen. In Spanje is het een lekkernij, asperges uit blik.

Nodig voor 4 personen

• 400 gr asperges uit de pot

• 200 gr pekelvlees in plakken

• 6 dl bouillon, geklaard

• 2 dl witte wijn

• 2 dl witte tomatensap

• 15 blaadjes witte gelatine

Bereiding:

Laat ze even uitlekken. En rol om iedere asperge een plakje pekelvlees. Nu even wat moeilijks. Blend 2 grote tomaten. Laat staan. Bovenop komt helder vocht. Door een koffiefilter mag ook. Meng dit met witte wijn.

Week de gelatinebladjes in koud water. Dan breng je bouillon, tomatenvocht, en witte wijn aan de kook. Doe er de uitgeknepen blaadjes gelatine in. Roer goed. Leg de asperges in een bakblikje, overgiet met de aspic en laat snel afkoelen. Vier uur in de koelkast. Storten en in plakken snijden. Serveer met gekookte eieren.

En een glas sherry. Zo wuif je deze herfstzomer uit!