Nieuws/Vrij

Recept van de dag

Druiven/kokos plaattaart

Laten we uitgaan van een bakblik van 20 bij 25 cm. Ik ben een dezer dagen namelijk jarig en het is herfstvakantie dus gaan we een plaatkoek maken. Eten we allemaal lekker taart met elkaar. Lekker handig, kan je van die rechthoekige platte stukken van snijden.

Duitse Kaffee und Kuchen-taart. Nou eet ik heel graag appeltaart, echter, daar heb ik de afgelopen tijd genoeg over geschreven. Toen schoot me weer de kokostaart van heel vroeger te binnen. Een kunststukje van mijn pleegmoeder. Kokos met abrikozen als vulling. Maar die mislukt bij mij altijd.

Dus werd het een plaatkoek met kokos als hommage, maar met druiven als vulling. Ik zou rode druiven nemen. Maar zoete witte druiven is ook goed. Oven voorverwarmen op 180° graden

Boter smelten. Meng nu voor de bodem, suiker, kokos en het zelfrijzende bakmeel en voeg de gesmolten boter toe en maak hier een deeg van. Verdeel het deeg over het ingevette bakblik.

Zet de bodem tien minuten in de oven en laat iets afkoelen. Giet er dan de gecondenseerde melk over. Bedek vervolgde met druiven, liefst even doorgesneden natuurlijk. Zet nog twintig minuten in de oven.

En hier hoort een glaasje Moscato d'Asti bij.

Nodig voor een bakblikje:

•500 gr druiven, losgemaakt en doorgesneden

•150 gr zelfrijzend bakmeel

•100 gr suiker

•100 gr boter

•100 gr gedroogde geraspte kokos

•1 ei

•1 blikje gecondenseerde melk of gecondenseerde kokosmelk

Bekijk meer van