Nieuws/Vrij

Dierenarts Piet Hellemans geeft antwoord

Vlees of brokken voor onze bouvierpup?

Dierenarts Piet Hellemans behandelt elke week een vraag of probleem van een lezer. Deze week: „Binnenkort ga ik onze nieuwe bouvierpup ophalen! Het wordt onze vierde ’boef’. Allemaal hebben ze maag- en darmproblemen gehad. Omdat ik vaak lees dat vers vlees beter is voor de spijsvertering, wil ik vlees in plaats van brokken gaan geven. Is dit slim? De fokster geeft dat ook aan haar bouviers en die zien er super uit!”

Vers vlees is 70% water, brokken bevatten zo’n 5 tot 10% water. Hierdoor zijn brokken langer houdbaar, hoeven niet te worden ingevroren en zijn makkelijker te vervoeren en op te slaan. Bijkomend voordeel is dat door verhitting van de brokken en onttrekking van het vocht bepaalde ziektekiemen zoals salmonella en campylobacter worden gedood en je hond er dus niet ziek van kan worden.

Honden vinden vers vlees meestal smakelijker dan brokken en het lijkt ook meer op hun natuurlijke dieet.

Alleen vlees is overigens geen volledige voeding; er dienen vitaminen en mineralen aan te worden toegevoegd om stofwisselingsziekten te voorkomen.

De afweging moet u zelf maken. Ik voer mijn hond trouwens brokken.Vragen aan Piet?

Mail dierenvriend@telegraaf.nl

Wie weet leest u het antwoord hier terug.

Bouvierpup van 3 maanden oud

Bouvierpup van 3 maanden oud

Bekijk meer van