Nieuws/Vrij

Recept van de dag: wortels uit de oven

Hollandse Hoogte / EyeEm Mobile GmbH

Ik ken een gerecht voor wortels uit de oven, maar dan in een bad van knoflook. Wortels in knoflook, daar ben ik heel erg tegen. Die smaken botsen, in mijn beleving dan. Maar wortels uit de oven zijn wel heel erg lekker. Doe het eens zo. Smelt de boter in een steelpannetje, doe er de honing bij, blijf kloppen met een garde tot je goudbruine heerlijk geurende boter krijgt. Avontuurlijk? Knijp er dan ook een stuk gemberwortel boven uit.

Hollandse Hoogte / EyeEm Mobile GmbH

Nodig voor bijgerecht vier personen:

• 1 flinke bos wortelen

• 100 gr echte boerenboter

• 1 eetl honing

• zout

• 1 eetl fijngehakte peterselie

Bereiding:

Snij de wortels in mooie stukken, maximaal drie per wortel en haal door de boter. Spreid de wortels uit over wat bakpapier op een ovenschaal. Op 180° C, een kwartier. Net iets knapperig aan de buitenkant, en tegen gaar aan vanbinnen. Beetje zout nog, veel peterselie.

En hier hoort een Rodenbach bij. Tikje eigenwijs, tikje zuur tegen al die zoetigheid in.

Bekijk meer van