2864303
Culinair

Recept van de dag: flensjes voor de feestmaand

Een heel fijn feestelijk wintertoetje. En samen met een kaars op tafel eten. Schubert op de achtergrond.

Nodig voor met z’n tweeën:

Beslag:

•70 gr zelfrijzend bakmeel

•2 eieren

•3 dl lauwe melk

•1 eetl Cointreau

•1 eetl zonnebloemolie

•½ theel geraspte citroenschil

•½ theel suiker, snuf kaneel

Voor de appelmoes:

•500 gr goudrenetten

•sap van 1 sinaasappel

•½ theel kaneel

•½ theel gemberpoeder

•1 eetl Cointreau

•suiker naar smaak

Verder:

boter en room

Bereiding:

Meng de ingrediënten voor het beslag. Bak er vier dunne flensjes van. Kook van de ingrediënten voor de appelmoes, de appelmoes. Op het laatst door de zeef halen.

Dan smeer je de appelmoes op één kant van je flensjes. Vouw dicht, smeer nog een laag op de buitenkant, en vouw weer dicht, nu heb je een driehoek. Bak de opgevouwen flensjes in ruim echte boter, ze mogen bijna drijven, en serveer met slagroom waar je een klein beetje gemberjam doorheen hebt gedaan.

Oei, oei, oei, wat lekker. Een triple in het glas. Bijvoorbeeld van Kasteel.