3011879
Vrij

Recept van Felix: wildzwijnstoof

De culinaire fotopagina in VRIJ magazine staat dit weekeinde in het teken van wild. Daarom delen we vandaag een lekker recept van onze Felix Wilbrink met jullie: wildzwijnstoof. Het mooie aan stoof is dat je er de hele dag wat aan hebt. Al is het maar de geur die door je hele huis gaat. In dit recept gebruik je groene peperkorrels. Die kan je in potjes krijgen, op water. Een betoverende smaak en lang niet zo heet als je misschien vreest.

Nodig:

500 gr. wildzwijnvlees (stoof)

2 eetl. bloem

1 eetl. tomatenpuree

3 dl vleesbouillon

2 dl port

1 eetl. groene peperkorrels

1 theel. tijm

¼ l slagroom

Bereiding:

Wentel de stukjes vlees door de bloem. Verhit de boter en schep daarin de stukjes vlees om tot ze prachtig bruin zijn. Blijf roeren en voeg nu de tomatenpuree, de bouillon en de port toe. Er ontstaat een iets gebonden saus. Nu de peperkorrels, wat zout erbij, en de tijm. Vuur laag, heel laag, zeker twee uur laten stoven. Op het einde mag de room erdoorheen. Nog even proeven en eventueel nog iets op smaak brengen met zout. Ja, ja, puree erbij, natuurlijk!

POPULAIRE VIDEO'S