3153480
Culinair

Recept van de dag: bloemkooltosti

En daar is het volgende boek van Becht. Heel handig houden die de internationale markt in de gaten en dan snel (en slecht) vertalen. ’Just un chou fleur’ is een boek van de Franse chef Guillaume Marinette, een van de eersten die de mogelijkheden van het internet zag.

Zoek de Franse uitgave eens op! Zo’n mooie uitdagende cover, hier helemaal tenietgedaan. Waarom vertelt Becht niet wat over de auteurs in hun vertalingen?

Nou goed, genoeg gemopperd. Ik ken heel wat echt vieze modieuze bloemkoolgerechten, maar die van Marinette zijn heerlijk.

Nodig voor 4 tosti’s:

• 1 bloemkool

• 2 eieren

• 1 eetl maïzena

• 1 theel Provençaalse kruiden

• 200 gr Emmentalerkaas, geraspt

• 4 plakken ham

Bereiding

Bloemkoolroosjes in de keukenmachine, laat draaien tot je gelijkmatig rul bloemkoolgehakt krijgt. Eieren, maïzena, Provençaalse kruiden, en peterselie toevoegen. Vorm acht dunne vierkantjes op bakpapier. De oven in, 10 minuten op 200 °C.

Haal uit de oven, doe op vier ’broodjes’ kaas (hou wat kaas achter) en ham. Leg de lege kant op de belegde, nog wat kaas erover, de oven in, weer 10 minuten op 200 °C. Bloemkooltosti vraagt om een Urquell in het glas.

POPULAIRE VIDEO'S