Vrij/Culinair
3192620
Culinair

Recept: gekonfijte tomaat met ansjovis op toast

Vis uit blik II van viskenner Bart van Olphen staat boordevol heerlijke recepten. Gekonfijte tomaat met ansjovis op toast, bijvoorbeeld.

Nodig voor 2 personen

10 cherrytomaten

2 tenen knoflook, gepeld, gehalveerd

¼ bosje tijm

½ ciabatta (of ander lekker brood)

1 blikje ansjovis in olijfolie (à 45 g), uitgelekt (23 g)

½ bosje basilicum, alleen de blaadjes, gescheurd

extra vergine olijfolie

zout en peper

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.

Snijd de cherrytomaten doormidden en leg ze met het snijvlak naar beneden in de olie. Draai het vuur laag, voeg de knoflook en takjes tijm toe en laat de tomaten met een deksel op de pan in 10-15 minuten zacht en gaar worden. Breng op smaak met zout en peper.

Snijd de ciabatta in plakken en rooster het brood in de oven.

Beleg de warme stukken brood met de gekonfijte tomaten. Gooi de knoflook en takjes tijm weg. Verdeel de ansjovisfilets erover, bestrooi met basilicumblaadjes en besprenkel met olijfolie.