Vrij/Uitgaan

’Downsizing’ opent Venetië

Door Marco Weijers

1 / 2

VENETIE - Het oudste filmfestival ter wereld gaat vanavond in Venetië officieel van start met Downsizing, een sociale satire van tweevoudig Oscar-winnaar Alexander Payne. Daarin laat Matt Damon zich inkrimpen tot pocketformaat. Toch blijken zijn problemen daar niet echt kleiner door te worden.

1 / 2

Damon en zijn tegenspeelster Kristen Wiigg voeren de sterrenparade aan de het Lido de komende tien dagen zal overspoelen. Onder de deelnemers aan die lange optocht ook Robert Redford en Jane Fonda, die vrijdag op het 74e filmfestival van Venetië een ere-leeuw in ontvangst zullen nemen.

Jennifer Lawrence en Javier Bardem worden verwacht bij de première van Darren Aronofsky’s psychologische thriller Mother, waarin zij de hoofdrollen voor hun rekening nemen. Ook George Clooney zal van de partij in Venetië, niet ver zijn villa aan het Lago di Como. Hij presenteert in de Dogestad het door hem geregisseerde drama Suburbicon, met in de hoofdrollen Julianne Moore en wederom Matt Damon.

Hollywoodster Damon is trouwens niet de enige die de komende dagen op het Lido een dubbele dienst draait. Ook Javier Bardem blijf na Mother nog even hangen, dan voor zijn titelrol in Loving Pablo, over drugsbaas Pablo Escobar. Zijn vrouw en tegenspeelster Penėlope Cruz komt hem daarbij gelukkig gezelschap houden.

Volg hier de live Twitterfeed van onze verslaggever Marco Weijers.