325629
Wonen

Binnenkijker

Kleine ingrepen met groots effect

1 / 2

Niets leuker dan gluren bij de buren! Wat hebben zij wat u niet heeft en wat heeft u wat zij niet hebben? Onze styliste Berber Govaars kijkt deze week binnen bij Ilse van Elleswijk uit Arnhem.

1 / 2

Een deur een stukje verderop, een muurtje opzij, een wandje erbij en plots had het huis van Ilse en Jasper veel meer ruimte in de tuin, een grote badkamer en, de droom van menige vrouw: een inloopkast!

Het is de missie van iedere interieurspecialist: haal zoveel mogelijk uit de woning! Ilse van Elleswijk had haar opleiding interieurdesign gelukkig net op tijd af om de nieuwbouwwoning die zij met echtgenoot Jasper betrok, naar haar smaak in te richten.

„Soms kan het met kleine veranderingen veel beter”, aldus Ilse, die er met haar interieuradviesbureau InteriorTwin.com haar werk van maakte om potentie en de juiste inrichting te vinden.

Het begon allemaal toen Ilse het jaren 60-appartement uit haar studietijd beu was. „We zochten een woning in het centrum, maar wilden graag een parkeerruimte en een huis dat bouwkundig in orde was. Dit nieuwbouwproject voldeed aan 90 procent van onze wensen!”

En die overige 10 procent dan? Die heeft Ilse dus zelf toegevoegd met kleine-ingrepen-met-groots-effect. Zo verplaatste zij de deur van de bijgeleverde schuur in de tuin van de kopse kant naar de zijkant waardoor de langwerpige schuur niet alleen handiger valt in te delen, maar er ook een looplijn verschoof zodat er ruimte voor een fijne overkapping overbleef.

De keuken is ook een voorbeeld van er net even anders naar kijken. Ilse stelde de keuken zelf samen. Daardoor lijkt hij ’gegroeid’, zoals je ook in oude woningen ziet. Met toegevoegde elementen zoals planken, een ombouw voor de afzuigkap, een stuk kurkbord en ophangstang heeft Ilse een unieke keuken gemaakt. Dat vereiste doorzettingsvermogen, want veel keukenverkopers trekken de wenkbrauwen op als je met een eigen initiatief komt en niet met een kant-en-klaarkeuken de deur uitgaat.

De badkamer werd eveneens aangepast. „Een bad paste er niet in. Dus hebben we de muur zo’n vijftig centimeter opgeschoven ten koste van een deel van de kamer ernaast. Maar die is nog altijd groot genoeg. Een beetje herverdeling van de ruimte.”

En die inloopkast? Ilse lacht: „Simpel: we hebben in de slaapkamer een extra wandje geplaatst, een meter uit de muur, en die aan één kant opengelaten zodat je erachter kunt lopen. Daar hangt en ligt onze garderobe in open kasten.” Een kwestie van de volle potentie uit een huis halen!

Bewoners

Ilse en Jasper

Huisdieren

Hond Jackie

Oppervlakte

150 m2

Bouwjaar

2015

Kamers

5

Beste woonkoop

„Het tv-meubel. Alsof het er altijd al was.”