Vrij/Culinair
3313935
Culinair

Recept van de dag: Eierkroketten

Overal krijg je de gekste kroketten. Maar deze zie je nergens meer. Weet je nog, een ei-kroket?

Smelt boter in een pannetje, doe de bloem erbij, roer goed, steeds wat melk erbij tot je een dikke saus hebt. Wat zout en peper, beetje citroensap, een beetje nootmuskaat. Zet weg, liefst een hele nacht en in de koelkast. Eieren koken en schrikken en pellen en fijnhakken.

Roer met de kaas door de béchamelsaus. Vorm er dan kroketten van. Maak een badje van de eieren, haal kroket door bloem, en dan door het ei en vervolgens door het paneermeel. Even laten rusten. En dan in de frituur. 180 °C, vijf minuten. Daar komt de buschauffeur ook graag voor thuis.

Nodig voor vier kroketten:

• 1 eetl boter

• 2 eetl bloem

• ¼ melk

• zout, peper, nootmuskaat, citroensap

• 4 eieren, gekookt, gepeld en fijngehakt

• 3 eetl geraspte jong belegen kaas

• 2 eieren, geklust

• 2 eetl bloem

• 6 eetl paneermeel

• olie voor frituur