Vrij/Reizen

Hotel van de week: Hotel Parc Broekhuizen

Rust en groene weelde

— Een goed bed, een fijne douche, een perfecte service. VRIJ kroont elke week een hotel tot Hotel van de Week.

Door Felix Wilbrink

Meneer en mevrouw wandelden in het vroege voorjaar op een mooie dag toevallig langs Hotel Parc Broekhuizen in de week van de opening. We keken uit over de geweldige vijver die weer overgaat in een andere vijver en die geheel in de verte ooit doorzicht gaf op Wijk bij Duurstede. Parc Broekhuizen is een oud landhuis. Houd je vast: uit 1440!

Met schitterend aangelegde tuinen en de opzet van het huidige landgoed in 1790. In 1906 ging alles in vlammen op, maar het werd onmiddellijk in oude glorie hersteld.

Is Parc Broekhuizen oude glorie? Ja, volop. Metershoge, schitterende hotelkamers. Een heerlijk bed in het midden. De douche zit in een kast, het toilet ook. Naast het luxe bed een bad. Wat?! Ja, meneer en mevrouw hadden wat te vieren en bestelden die ochtend in het voorjaar meteen maar de bruidssuite voor midzomer, om hun eerste volle jaar te vieren.

Bij Parc Broekhuizen eet je. Voltaire heet het restaurant. De beroemde Jacob-Jan Boerma is er inspirerend chef, maar de jonge brigade komt er ook zelf wel. Ze stoeien met seizoenen en durven met smaken te experimenteren. Bij Broekhuizen hebben ze een wijnselectie waarvan je heel nieuwsgierig wordt. En prachtige drankjes waarvan je nog nooit hebt gehoord. Dus ga je ook even aan de bar zitten en je laat je wat bijzonders inschenken.

Door het schitterende trappenhuis lopen is al een ervaring. Wat zeg ik: gewoon komen aanrijden, het landhuis in de verte zien liggen en dat jij daar dan gaat slapen...? Volkomen te gek.

Gauw naar boven naar die schitterende kamer met dat waanzinnige uitzicht. We vierden ons feestje rond de langste dag en keken tot diep in nacht naar verdwijnende en weer oplichtende bosschages. Naar voortrazende wolken. Naar vogels en kleuren op het water. Alsof we in een schilderij van Ruysdael woonden.

Parc Broekhuizen zoekt gasten die rust en weelde kunnen waarderen. Het is prachtig wandelen in de parken eromheen. Meneer en mevrouw gaan zondag lunchen, op het terras. We kunnen bijna niet meer zonder.

In ’t kort

Interieur

Prachtige trappen naar statige zalen; hoge oude schilderijen; modern meubilair

Ligging

Utrechtse Heuvelrug. Parken, bossen en Leersum om de hoek

Praktisch

Prijzen van €175 voor kleinere kamers tot €375 voor suites met het bad naast het bed.

parcbroekhuizen.nl