Nieuws/Vrij

Blog en video deel 7: aftellen

VRIJ... op weg naar de top

Door Hortence Chen

Onze redacteur Hortence Chen gaat de Kilimanjaro in Tanzania beklimmen. Zo’n reis vergt natuurlijk wel de nodige voorbereiding. Hortence houdt jullie de komende weken op de hoogte van de voorbereidingen op haar grote avontuur. Vandaag deel 7: aftellen!

Het echte aftellen is begonnen! Over anderhalve week stap ik in het vliegtuig richting de Kilimanjaro, met een top op 5895 meter hoogte, de hoogste berg in Afrika.

Yes! Ik heb er zin in, maar vind het tegelijkertijd ook reuze spannend. Ik ben er eigenlijk continu mee bezig. Misschien wel iets te veel, als ik alle lieve mensen om me heen moet geloven. Mijn collega Zoë drukte me onlangs op het hart dat ik die top écht wel ga halen. Dat ik heus wel fit genoeg ben en dat ik vooral moet genieten. Niet alleen van de klim, maar ook van deze voorbereidingen op deze reis.

Dat doe ik zeker.

Na de bijeenkomst van vorige week ben ik enthousiast spullen voor de klim gaan verzamelen. Ik ben al een heel eind gekomen. In mijn tas onder andere een aantal geleende spullen van vrienden en collega’s (dank, allemaal!) en super fijn: een hard-shell jas, licht gewatteerd jasje als onderlaag en warme broek met sneeuwvangers van The North Face.

Met hardloopcoach Jeroen van den Nieuwelaar had ik van de week weer een online coachingsgesprek. Ik vroeg hem hoe hij zichzelf gemotiveerd houdt als hij er tijdens het lopen van een marathon of obstacle run helemaal doorheen zit. Zijn antwoord: een mantra, positieve woorden of zinnen die hij (in zichzelf) herhaalt. „Om ervoor te zorgen dat ik het doel dat ik voor ogen had, niet vergeet." Een goede tip van Jeroen!

Personal trainer Debby Oppelaar maakte ook deze week weer tijd vrij om een uur te sporten met mij. Net zoals de vorige trainingen, was deze behoorlijk pittig. Ook de spierpijn liet zich daarna natuurlijk weer zien... Auw!

Het zuurstofapparaat van Leon van Wely van BLM Altitude doet overigens nog steeds trouw zijn werk. Ik ben steeds meer aan het wennen aan de hoogte. Het apparaat gaat (in overleg met Leon) steeds een standje hoger. Qua zuurstofniveau zit ik bijna op de top van de Kilimanjaro.

Ik ben er bijna klaar voor!

Lees ook:

Blog 1: De aftrap

Blog 2: Volhouden

Blog 3: Kennismaking met Debby

Blog 4: Kleding passen met Eric

Blog 5: Wennen aan de hoogte

Blog 6: Plaszakken en ondergoed

----------

ALLSAFE Climb4School expeditie

Ik mag met een groep van maximaal veertig personen mee met de ALLSAFE Climb4School expeditie richting de top van de Kilimanjaro (5895m).

Deze expeditie heeft als grootste doel zoveel mogelijk kinderen naar school te krijgen.

In 2014 en 2015 hebben expeditieleden er al voor gezorgd dat ruim 430 kinderen een 4-jarige middelbare schoolopleiding kunnen volgen.

Door Hortence Chen