Nieuws/Vrij

Nadal koopt droomboot

Door Onze redactie VAREN

Yachtharbour.com

Tennisicoon Rafael Nadal maakte op het Cannes Yachting Festival bekend dat hij een lang gekoesterde jongensdroom heeft vervuld. De winnaar van de US Open en tal van andere Grand Slam titels bezit tegenwoordig een 23 meter lang luxe motorjacht.

Yachtharbour.com

De gravelkoning was al gevallen voor een Monte Carlo 76, maar trad vanwege zijn drukke speelschema niet eerder met zijn jacht in de spotlights. Het gaat om een seriematig gebouwd jacht van Franse makelij, waar enkele persoonlijke aanpassingen aan zijn uitgevoerd.

Het beschikt over drie gastenhutten, een grote eigenaarshut en een ruimte voor de bemanning. In de 47 ton zware boot staan twee 1400pk dieselmotoren en daarmee kan een topsnelheid van 30 knopen, 55 km per uur worden gehaald.

Opvallend is dat Nadal koos voor een Monte Carlo Yacht. Onder de records van de tennislegende, is de reeks van 10 overwinningen op het toernooi van Monte Carlo een van de meest aansprekende. Overigens won de Spanjaard ook 10 keer het Grand Slam toernooi op Roland Garros en het ATP 500 toernooi van Barcelona.

Geïnteresseerd in meer boten- en vaarnieuws? Check onze site!

Lees meer over