Vrij/Reizen

Verborgen parels van Amsterdam

Door Sigrid Stamkot

Hotel 717

In VRIJ van dit weekend nemen we u mee langs vier va de grootste attracties van Amsterdam. Zijn die al van de to do-list afgestreept? Zet dan vooral deze hidden gems erop. Verborgen parels, gegeven door insiders die Amsterdam op hun duimpje kennen.

Hotel 717

Hotel 717

Een charmant en rijk ingericht hotel, waar service hoog in het vaandel staat. Hier wordt de deur persoonlijk voor je opengedaan, kennen ze je bij naam en vragen ze je naar je dag. Strijk neer in de Engelse stijl (met een vleugje Afrikaanse kunst) ingerichte voorkamer en merk dat hier een heel andere ambiance hangt dan in die grotere en hippe hotels.

http://717hotel.nl/nl/

Prins Heerlijk

Zonder twijfel de lekkerste broodjes, gemaakt en geserveerd door een gezellige en echt Amsterdamse staff. Lekker centraal, want dichtbij het Centraal Station, en met vanaf het terras direct zicht op de Zeedijk alwaar paradijsvogels voorbij schrijden...

http://www.prinsheerlijk.nu/

Black Bikes

Fietsen zoals een local (en iedereen die weleens in Amsterdam komt, weet dat locals anders fietsen dan toeristen). Althans, de leukste fietsverhuurder van de stad doet in ieder geval zijn uiterste best om de huurders dat uit te leggen en bij te brengen. Op 13 locaties in de stad.

http://black-bikes.com/nl/

DiamantMuseum

Hoewel bekender dan de andere hotspots, is een bezoek aan het DiamantMuseum zeker de moeite waard, want onderdeel van de geschiedenis van Amsterdam.

https://diamonds-amsterdam.com/

Golden Age Cheese Store

In het geweld van de vele cheesestores in de stad de allerbeste.

https://goldenagecheesestore.com/

Restaurant Bodon

Weliswaar even buiten het centrum, want in het chique Zuid, maar oh, wat een interessant menu! De vis is onovertroffen, want gehaald bij de beste afnemers en geserveerd door kundig personeel. Het interieur heeft net een geheel nieuwe update gekregen, en het is heerlijk toeven in de fluwelen zetels in de lobby van het bijbehorende Apollo-hotel.

https://www.apollohotels.nl/bodon-la-grande-brasserie/

Spiegelkwartier

Kunstliefhebbers kijken hun ogen uit in het gebied rondom de Nieuwe Spiegelstraat. Antiek wisselt af met kunst, in de breedste zin van het woord.

http://www.spiegelkwartier.nl/actueel/

KILO

Vers geopende winkel met bijzondere handgemaakte meubelen. De meubels worden live in de winkel gemaakt. Je staat erbij en kijkt ernaar dus. Ook worden ze zonder schroeven, spijkers of lijm gemaakt, waardoor je ze zonder gereedschap eenmaal thuis in elkaar kunt zetten. Dat hoeft niet direct een grote niet te tillen tafel te zijn, kleine krukjes maken ze ook. Maar het is ook gewoon leuk om het proces met eigen ogen te aanschouwen en te kijken hoe origineel Dutch Design live wordt gemaakt.

http://kilo.amsterdam