395584
Vrij

Elba's blockbuster geweerd uit Franse bioscopen

De blockbuster Bastille Day, waarin acteur Idris Elba de hoofdrol speelt, wordt na de aanslag in Nice niet getoond in de Franse bioscopen.

Dit is naar eigen verzoek van de producent van de film, StudioCanal, na de aanslag op de Franse nationale feestdag Quatorze Julliet in Nice. Eerder hebben ze al gevraagd om alle advertenties voor de film te schrappen, nadat de film op woensdag in première is gegaan in Frankrijk. Op zaterdagochtend is besloten de film niet meer te laten draaien. Dit meldt Daily Mail.

De film Bastille Day, waarin Idris Elba een Amerikaanse CIA-agent speelt die ingrijpt wanneer er op 14 juli een aanslag wordt gepleegd in Parijs, heeft al eerder te kampen gehad met verschoven data van het uitbrengen van de film. Dit naar aanleiding van de terroristische aanslagen in de Franse hoofdstad vorig jaar november.

De blockbuster is internationaal gezien nog geen grote hit. In Nederland is de film in mei al in première gegaan. Onduidelijk is of en wanneer Bastille Day in de Verenigde Staten wordt uitgebracht.

Bij de aanslag in de Zuid-Franse stad zijn er 84 mensen om het leven gekomen toen een 31-jarige man met een vrachtwagen moedwillig op de Promenade des Anglais op de menigte in reed. Daarnaast raakten er meer dan driehonderd mensen gewond.