397791
Vrij

Seks als missie

Filmrecensie: 'Renesse'

‘Je moet de melk schenken als-ie vers is’. Dat advies krijgt Bas van zijn grootvader op diens sterfbed. Een fotoboek vol vrouwelijke veroveringen maakt duidelijk waar opa (Peter Faber) op doelt. Of zijn kleinzoon dat voorbeeld maar even wil volgen.

En zo belandt Bas (Niek Roozen) samen met zijn neef Thijs (Sam Doets) en twee vrienden (Martijn van Eijzeren en Simon Kinderman) in Renesse, voor een vakantieweek betaald uit de erfenis. Met als heilig doel: hun maagdelijkheid verliezen in de Zeeuwse badplaats. Wat ondanks het ruime aanbod en de losse sfeer nog helemaal niet mee blijkt te vallen voor deze weinig coole boys.

Veel verhaal of mysterie zit er niet in deze stoute jongetjesfilm in de American pie-traditie. Renesse is een regiedebuut dat het vooral moet hebben van clichés en platte grappen, van een handvol dik aangezette anekdotes rond seks, drank en drugs en van een onvermijdelijke moraal. Los zand, dat de beoogde tienerdoelgroep zich waarschijnlijk giechelend in de ogen laat strooien.