Nieuws/Vrij

Smaak van Felix

Zo maak je dé Vesper-martini

Vermout

Vermout

MICHAEL VAN EMDE BOAS

Gin is in, maar vermout komt eraan. Komende zomer is het kruidige drankje stamgast op de terrastafels. Het lijkt niet meer op het suffe supermarktsapje van weleer. Puur of in een cocktail: hoogste tijd voor vermout!

Vermout

Vermout

MICHAEL VAN EMDE BOAS

Had je vroeger ook een chique oom of tante die vermout dronk? Een glaasje met een blokje ijs erin.  Of whisky en vermout, een paar druppels bitter en klaar: je was een man/vrouw van de wereld.

Wat dacht je van dry Martini? Die vermout waarmee James Bond beroemd is geworden. (In Engeland schrijven ze vermout trouwens met een h erachter.)

In deze video laat Felix Wilbrink ons, samen met bartender Elisa Bouchon, zien hoe je de échte Vesper-Martini van James Bond maakt. Proost!

Lees in VRIJ magazine 'Vermout dé zomerdrank', geschreven door Felix Wilbrink

Bekijk meer van