Nieuws/Vrij

Culinair

Zomerse taartenrecepten voor thuis

1 / 3

Paul Veldt

Als je een momentje VRIJ bent, dan kan het leuk (en lekker) zijn om de keuken in te duiken. Bak eens een taart, je doet er iedereen een plezier mee. Zeker met deze zomerse toppers, bedacht door patissier Paul Veldt.

1 / 3

Paul Veldt

Paul is eigenaar van Patisserie LEEK in Beverwijk: "Ik heb gekozen voor een taart die snel en makkelijk te maken is, maar die ook zeer zeker feestelijk én professioneel oogt. Leuke bijkomstigheid: door gebruik te maken van veel vers fruit, wek je de indruk dat je te maken hebt met een gezonde taart."

"Door gebruik te maken van twee verschillende vormen, zetten we op een snelle manier twee variaties op tafel. Let op: bij het bereiden van het Bretons deeg gebruiken we altijd roomboter. Margarine is uit den boze!"

Receptuur Zomertaarten:

Benodigdheden materialen:

  • 1 cakeblik
  • 1 taartpan

Koekbodem:

Boter

300 gr

Basterdsuiker

240 gr

Zout

3 gr

 

 

ei

1 stuk

Patentbloem

460 gr

Bakpoeder

6 gr

 

Boter met de basterdsuiker en het zout mengen tot een gladde massa.

Nu rustig het ei doormengen.

Als de massa klontvrij is, de bloem en het bakpoeder doormengen.

Het deeg uitrollen tot ongeveer 1 cm dikte.

Het cakeblik en de taartpan licht smeren met gesmolten boter.

De onderkant van het cakeblik en de taartpan bekleden met het Bretons deeg.

Belangrijk is dat de zijkanten van de blikken schoon van deeg blijven.

Meng de amandelspijs aan met wat water tot dat deze spuitbaar is, en spuit een spiraal op het deeg zonder de zijkanten van het blik te raken.

Bak de taarten af in een oven van 170 graden (ong. 25 minuten).

 

Vulling:

Melk

1000 gr

Suiker

130 gr

 

 

Custardpoeder

60 gr

Vanillestokje

1 stuk

 

De melk met de suiker en het uitgeschraapte vanillestokje aan de kook brengen.

Het custardpoeder met een klein beetje van de warme melk aanmengen tot een glad papje (dit is om klontjes te voorkomen).

Nu beide elementen goed mengen en terug op het vuur en al roerende even kort doorkoken.

Uitstorten in een schoon bakje en de bovenkant bedekken met doorzichtige folie.

Af laten koelen in de koelkast.

Opbouw taart:

De afgekoelde custardroom in een spuitzak doen met een grote gladde spuitmond.

Spuit de taartbodems vol met de custardroom en zet de taarten een half uurtje in de koelkast.

Maak de ronde taart af met verse aardbeien en de rechthoekige (cakeblik) met allerlei vers fruit.

Groene appel, banaan, kiwi, aardbei, ananas, bosbessen en lekkere zoete frambozen.

GENIET! Als je de taart(en) gemaakt hebt, deel je dan even het resultaat op Instagram @vrijmagazine met #voeljevrij? Mailen mag ook naar vrijfoto@telegraaf.nl