Vrij/Reizen

Fijne najaars- en winterbestemmingen

Hier schijnt de zon!

Door door onze redactie VRIJ

Chalkidiki

Chalkidiki

Getty Images

Het is gedaan met het mooie weer in Nederland. De herfst laat van zich horen en vooral voelen met de daarbij horende buien en windhozen. Nog tijd voor en behoefte aan een portie vitamine D door middel van een stralende zon? Ga dan naar Griekenland, Spanje of bijvoorbeeld de Kaapverdische Eilanden. Het is maar een idee!

Chalkidiki

Chalkidiki

Getty Images

Griekenland

Veel mensen weten niet dat het in oktober en soms zelfs nog in november goed toeven is in Griekenland. Het is er as we speak zo’n 25 graden en dat blijft het ook nog een tijdje. Jacqueline- Alexandra Prinou van Prinos Reizen hopt momenteel tussen Athene, Evia, Chalkidiki en Thessaloniki en bevestigt de aangename temperatuur. “Het was eigenlijk al heel vroeg warm voor de tijd van het jaar. In april vielen de spreekwoordelijke Griekse mussen al van het dak en nu mogen we ook nog eens genieten van een lange nazomer. Fijn hoor!”

Kaapverdische Eilanden

Toch liever nóg een paar graden Celsius erbij? Dan zijn de Kaapverdische Eilanden een goede optie. Op dit moment is het er 31 graden en dat loopt eigenlijk alleen nog maar op. Vooral tussen februari t/m juni is Kaapverdië zonovergoten en loop je vrijwel geen kans op een bui. Op zes uurtjes vliegen vanaf Schiphol bereik je deze zonnige eilandengroep in de Atlantische Oceaan en steeds meer vakantiegangers weten hun weg naar deze parel te vinden.

Luchtfoto Kaapverdische Eilanden

Luchtfoto Kaapverdische Eilanden

Shutterstock

Canarische Eilanden

Het is de meeste van jullie wel bekend dat je voor een goede najaarszon naar de Canarische Eilanden kunt afreizen. Leuke tip is wel om eens verder te kijken dan Gran Canaria, Fuerteventura en Tenerife. Ook niets mis mee uiteraard, maar overweeg eens een tripje naar La Gomera of La Palma. Het laatste eiland staat bekend om haar fenomenale sterrenhemels. Dat worden dus wel heel lange stranddagen… Bertus de Jong, een doorgewinterde vakantieganger, is zojuist thuisgekomen na twee weken in de Canarische zon. “Nou, ik probeer dus mooi nog een keer te gaan in december, want ook dan is het er nog lekker weer. Ik merk dat ik altijd enorm opknap van wat extra zonnestralen en ik heb het geluk dat ik er de tijd en de financiële middelen voor heb.”

La Palma

La Palma

Verkeersbureau La Palma

Wat is jouw favoriete najaars/winterzonbestemming? Discussieer mee op onze Facebook-pagina.