Nieuws/Vrij

Jennifer Lawrence getipt voor vrouwelijke Bond

De makers van de verfilming van geheim agente Betty Packs biografie zouden niemand minder dan Jennifer Lawrence op het oog hebben voor de hoofdrol.

De biografie van geheim agente Betty Pack verschijnt dinsdag. Ze was in de Tweede Wereldoorlog een gevreesd spionne. Time Magazine noemde haar de blonde James Bond. Sony heeft de filmrechten van de biografie in handen en zou Jennifer Lawrence op het oog hebben voor de hoofdrol.

Volgens veel topmensen binnen de Britse veiligheidsdienst heeft Betty Pack, die de codenaam Cynthia gebruikte, een belangrijke rol gespeeld in het verloop van de Tweede Wereldoorlog. De Amerikaanse werkte voor de British Security Coordination, een geheime tak van de Britse veiligheidsdienst MI6. Pack wordt vergeleken met James Bond. “Ze gebruikte de slaapkamer zoals hij een pistool gebruikte”, schreef Time in een in memoriam voor Pack toen ze in 1963 overleed.

In het boek The Last Goodnight doet schrijver Howard Blum een boekje open over de ‘vrouwelijke Bond’. Verwacht wordt dat het boek een bestseller wordt en met de aankoop van de filmrechten voor flink wat dollars hoopt Sony er een slaatje uit te slaan. Volgens Page Six staan actrices in de rij om de hoofdrol op te eisen. De bazen van Sony lijken de rol van ‘Blonde Bond’ echter te gunnen aan Jennifer.