431976
Vrij

Ludovico Einaudi naar Paleis Soestdijk

De gevierde Italiaanse pianist/componist Ludovico Einaudi is gestrikt voor een groots klassiek muziekevenement in de tuinen van Paleis Soestdijk.

De wereldpremière van Empeiria vindt plaats op 3 september. Naast Einaudi, die wordt aangeduid als de meest succesvolle internationale klassieke artiest van dit moment, treden ook onder anderen pianiste Iris Hond, harpiste Lavinia Meijer en violiste Rosanne Philippens op.

Zij worden begeleid door het Radio Filharmonisch Orkest met als dirigent Karel Deseure. Het programma belooft te worden gevuld met wereldberoemde klassieke werken en bekende filmmuziek. David Grifhorst (bekend van The passion), is creatief verantwoordelijk en tekent tevens voor de tv-registratie.

Pianiste Iris Hond is vanaf dag 1 betrokken bij de ontwikkeling van het evenement: „Empeiria is het Griekse woord voor beleving. Daar staat dit evenement voor: een nieuwe manier om klassieke muziek te ervaren. Niet alleen door de samenstelling van het programma, maar ook door de totale belevenis er omheen. Noem het een klassiek muziekevenement met wereldberoemde werken met een moderne visuele ondersteuning en dàt op deze zeer bijzondere locatie. Een type evenement waar ik al jaren naar op zoek ben.”