435005
Vrij

Martin Garrix laat nieuwe nummers horen

Martin Garrix presenteert vandaag in het Bayfront Park op het Ultra Music Festival in Miami ongeveer tien nieuwe tracks en daarmee een groot deel van zijn nog naamloze debuutalbum.

It's happening tomorrow. Tons of new music", laat de Nederlandse dj op Twitter weten.

Een naam voor zijn debuutalbum heeft Martin Garrix, de artiestennaam van de 19-jarige Martijn Garritsen, nog niet. ''Ik heb er twee jaar aan gewerkt. Qua muziek is het album heel divers. Er staan veel samenwerkingen op, met artiesten die uit hele andere genres komen. Dat maakt het heel divers. Ik ben er heel blij mee. Daarmee kan ik een nieuwe kant van Martin Garrix laten zien."

De Nederlandse dj wil nog niet verklappen welke artiesten aan zijn album hebben meegewerkt. ''Dat moet nog even een verrassing blijven."

Show

Garrix treedt vrijdagavond een uur op in Miami voor 80.000 fans. De show in Bayfront Park  is de kick-off voor de zomertour. ''Een uur is relatief kort, want het Ultra Music Festival kent een vol programma. De nieuwe show duurt normaal anderhalf tot twee uur."

De dj heeft zin in het nieuwe danceseizoen. Voor het tweede jaar achtereen staat de wereldberoemde dj komende zomer iedere vrijdag in Ushuaïa op Ibiza. ''Verder ga ik dit jaar naar Las Vegas, Azië en draai ik veel in Europa, onder meer op Tomorrowland in België. In Nederland draai ik op Kingsland Festival op Koningsdag in Amsterdam en op 4 juni doe ik voor het eerst mee aan The Flying Dutch."

Bieber

Tussendoor werkt Martin Garrix samen met Justin Bieber aan een plannetje. ''We zijn gewoon wat ideetjes aan het pingpongen, er is nog geen concrete track. We staan nog aan het begin van onze samenwerking. Af en toe kom ik hem tegen, twee weken terug spraken we elkaar in Los Angeles, verder communiceren we online."

Martin Garrix blijft tot en met maandag hangen op het Ultra Music Festival in Miami, volgens hem the place to be voor dj's en producers. Na zijn eigen show in Miami gaat Martin nog naar de show van The Prodigy en zaterdag naar Tiësto. ''De hele muziekindustrie is hier. Het werkt altijd super inspirerend, het geeft me veel energie."