435322
Vrij

Groen licht voor vierde seizoen The Bridge 

De Deens-Zweedse hitserie The Bridge krijgt toch een vierde seizoen. Hoofdrolspeelster Sofia Helin heeft zich laten overhalen opnieuw in de huid te kruipen van de autistische rechercheur Saga Norèn.

Dat heeft scenarioschrijver Hans Rosenfeldt bevestigd tegenover Noorse media.

Lange tijd was onduidelijk of de thrillerserie na drie succesvolle reeksen weer vervolgd zou worden. Wat Rosenfeldt betrof, hing dat volledig af van Helin die de rol als zeer uitputtend ervaart. Vier maanden na de opnamen van het derde seizoen liet ze in interviews weten nog compleet ‘gevloerd' te zijn.

 

„Ze is aan boord !”, jubelt Rosenfeldt.  ,,Iedereen is nu nog heel druk maar ze gaan allemaal op zoek naar plek in hun agenda’s. Het gaat door, ik kan alleen nog niet zeggen wanneer.” Fans zullen geduld moeten hebben. „We willen proberen niet te lang te wachten. Maar de reeks zal waarschijnlijk niet in 2017, maar in 2018 uitkomen.”

 

Vlak voor de opnamen van het derde seizoen haakte acteur Kim Bodnia, de tweede hoofdrolspeler, af. Hij vertolkte in de eerste reeksen de gemoedelijke Deense rechercheur Martin. De serie werd vervolgens volledig om Helins personage Saga gebouwd. ,,Het is een pijnlijke beslissing geweest, die geweldig heeft uitgepakt voor de serie. En zeker ook voor mijn personage”, zei de actrice daarover in deze krant. Ook fans prezen de derde serie.