441429
Vrij

Première nieuwe show Hans Teeuwen in Carré

Hans Teeuwen keert na vijf jaar terug naar het theater met zijn nieuwe voorstelling Echte Rancune. De cabaretier speelt tussen mei en augustus 31 keer in zestien steden.

De steden en theaters waar Teeuwen tussen mei en augustus op het podium zal staan, zijn vrijdag op zijn website bekend gemaakt. Zo vindt de première van 'Echte Rancune' op 7 mei plaats in het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Verder staan onder meer een show in het Circustheater in Scheveningen en een voorstelling in het Nieuwe Luxor Theater te Rotterdam op de agenda.

De cabaretier sluit zijn tour af in het Belgische Oostende. In totaal geeft Teeuwen 31 shows in zestien grote steden in Nederand en België.

 

Comeback

Het is de eerste maal in vijf jaar dat de cabaretier met een theatervoorstelling te zien is. Het is de zevende solo-cabaretvoorstelling van Teeuwen. De laatste was Spiksplinter in 2011, waar 60.000 mensen naar kwamen kijken.

Echte Rancune wordt volgens Teeuwen “een bonte avond boordevol karaktermoord op belangrijke mensen en/of instituties. Ook voor wijven.” Verder zegt Teeuwen zich kwetsbaar te gaan opstellen en eerlijk te praten over zijn eigen zwakheden, zoals narcisme en een hardnekkige softdrugsverslaving.

De try-outvoorstellingen in april en begin mei waren binnen een uur uitverkocht. Teeuwen is de derde grote cabaretier in korte tijd die aankondigt na jaren weer een comeback op het podium te maken. Ook Harrie Jekkers en Theo Maassen keerden na jaren van afwezigheid in de theaters terug op het podium.

 

De kaartverkoop voor de nieuwe tour start maandag om 10.00 uur. Bekijk de volledige agenda hier.